Hyppää pääsisältöön

Valtimoterveys

Meillä on yksi korvaamaton kovalevy. Jokainen voi vaikuttaa valtimoterveyteensä elämäntavoilla ja valinnoilla.

Valtimoterveys

Kakkostyypin diabetes sekä sydänvaivat ovat valitettavan yleisiä riesoja suomalaisilla. Vaivoja voi kuitenkin ennaltaehkäistä ja hoitaa.

Diabetesliiton sivuilta löytyy keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn. Sivuilta löytyy myös verkkokursseja niin ennaltaehkäisyyn kuin sairastumiseen liittyen:

  • Pakit tyypin 2 diabetekselle sopii heille, joilla on todettu heikentynyt sokerinsietokyky eli esidiabetes tai metabolinen oireyhtymä. Verkkokurssille voi osallistua myös, jos elintapojen vaikutukset diabeteksen ehkäisyssä kiinnostavat
  • Tyyppi 2 tutuksi on tarkoitettu vastasairastuneille tyypin 2 diabeetikoille.

Sydänsairauksista löydät tietoa Sydänliiton ja Terveyskylän sivuilta. Valtimosairauksista ja niiden riskitekijöistä tietoa tarjoaa niin ikään Sydänliitto sekä Valtimoterveydeksi! -käsikirja (PDF-tiedosto).

Diabetesriskissä olevan polku

Onko sinulla kohonnut diabetesriski? Tee diabetesriskitesti.  Diabetesriskissä olevan hyvinvointipolulle on kerätty tyypin 2 diabetesriskiin liittyvää tietoa sekä omahoitoa ja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyä tukevia aihealueita. Voit halutessasi edetä koko polun läpi osa osalta tai valita vain ne aihealueet, mitkä tällä hetkellä koet itsellesi eniten ajankohtaisiksi.

Tutustu diabetesriskissä olevan hyvinvoinnin polkuun Diabetesliiton verkkosivuilla.

Tyypin 2 diabetesta sairastavan polku

Onko sinulla tyypin 2 diabetes? Diabetesliiton rakentamalle hyvinvointipolulle on kerätty luotettavaa tietoa ja omahoitoa tukevia työkaluja sairauden eri osa-alueilta. Voit edetä koko polun läpi osa osalta tai valita vain sen osa-alueen, minkä juuri tällä hetkellä koet itsellesi ajankohtaiseksi.

Tutustu tyypin 2 diabetesta sairastavan hyvinvointipolkuun Diabetesliiton verkkosivuilla.

Ohjevideot: sepelvaltimotauti ja liikunta

Jos video ei näy, päivitä evästeasetuksesi vasemmasta alanurkasta ja salli toiminnalliset evästeet. Linkki videoon DreamBroker-alustalla.

Dream Broker Url