Hyppää pääsisältöön
Image

Eroon nikotiinista -ryhmä

Haluatko päästä eroon nikotiinista? Huhtikuussa 2023 aloittaa Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmä, joka on tarkoitettu kaikenikäisille keskisuomalaisille, jotka haluavat lopettaa nikotiinituotteiden (tupakka, nuuska, sähkösavukkeet) käytön. Valmennusryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma ja Sairaala Novan keuhkosairauksien yksikkö. 

Ryhmässä käydään läpi esimerkiksi nikotiinituotteiden käyttöön liittyviä tottumuksia ja riippuvuutta sekä lopettamista tukevia asioita. Lisäksi siinä käsitellään vieroitusoireisiin ja erilaisiin huoliin sekä itsepetokseen liittyviä asioita.

Ryhmässä on mukana kokemusasiantuntija ja tapaamisissa varataan aikaa yhteiselle keskustelulle ja vertaistuelle. Ryhmän ohjaajat ovat elämäntapaohjaaja Jenni Määttä sekä kliinisesti erikoistunut sairaanhoitaja Jaana Kainulainen Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Etävalmennusryhmä toteutetaan 28 päivää ilman® -tukimuodon periaatteiden mukaisesti. Ryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä viisi kertaa peräkkäisinä viikkoina ja tavoitteena on, että ryhmään osallistujat saavat jakson aikana riittävän tuen nikotiinista vieroittautumiseen. 

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Etävalmennusryhmän ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 18.4.2023 klo 16.00–17.30 ja tapaamiset jatkuvat tunnin mittaisina joka tiistai 16.5.2023 saakka.

Ilmoittaudu Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmään verkkolomakkeella 12.4.2023 mennessä. Myös sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset ja järjestöt voivat ohjata asiakkaita ryhmään saman ilmoittautumislomakkeen kautta.  

Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmä on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman palveluketjujen kehittämistä, jonka tavoitteena on vahvistaa muun muassa tarjolla olevaa tukea elämäntapamuutoksiin sekä lisätä asukkaiden arjen hyvinvointia.  

Lisätietoja:  

  • Mari Rantamäki, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 311 8609, mari.e.rantamaki(at)hyvaks.fi

  • Miina-Maria Kivelä, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 454 7873, miina-maria.kivela(at)hyvaks.fi