Hyppää pääsisältöön
Image
Kolme lasta juovat pillimehua ulkona.

Etäryhmä ujostelevien tai puhumattomien lasten vanhemmille

Vanhempi, kaipaatko tietoa ja vertaistukea ujostelevan tai puhumattoman lapsesi tilanteeseen? Herättääkö lapsesi käyttäytyminen sinussa hämmennystä? Kaipaatko keinoja helpottaa lapsesi oloa? Tule mukaan maaliskuussa alkavaan maksuttomaan Hei mä näyn ja kuulun! -etäryhmään.

Ryhmä on suunnattu keskisuomalaisille alle kouluikäisten lasten vanhemmille, joiden lapsi on ujosteleva, hiljainen, arka tai ei puhu tietyissä tilanteissa. Ryhmästä vanhempi saa tietoa lapsensa käyttäytymiseen sekä sii, miten voi tukea lastaan parhaiten.  

Ryhmässä käsitellään muun muassa sosiaalisten tilanteiden haasteita, puhumattomuuden laukaisevia ja ylläpitävtekijöitä, kehon ja mielen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutus- ja ryhmätilanteita. Vanhemmat saavat tietoa ja keinoja arjen sujuvoittamiseen sekä vertaistukea muilta hiljaisten ja ujostelevien lasten vanhemmilta. Ryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma.

Ryhmän aikataulu ja tapaamisten sisältö

Ryhmä kokoontuu kolmesti maalishuhtikuussa etäyhteydellä. Ryhmän osallistujat voivat jakaa tunteitaan keskustellen ja kirjoittaen halutessaan anonyymisti. Tapaamiskerrat ovat seuraavat:

Ti 28.3. klo 14.30–15.45

  • Mistä on kyse? 
  • Laukaisevat ja ylläpitävät tekijät 
  • Kehon ja mielen vuorovaikutus, haasteellisuus sosiaalisissa tilanteissa

Ti 4.4. klo 14.30–15.45

  • Kuulostelua ensimmäisen kerran ajatuksista. Mahdollisten kysymysten ja kommenttien läpikäyntiä. 
  • Mikä auttaa? 
  • Miten lapsi pystyy olemaan vuorovaikutuksessa juuri nyt, vastaatko lapsen puolesta, kohti ryhmätilanteita, kuinka kertoa puhumisen vaikeudesta muille lapsille

Ti 11.4. klo 14.30–15.45 

  • Yhteen koonti 
  • Miltä on tuntunut? Oletteko kokeilleet uusia keinoja omassa arjessanne? 

Ryhmää ohjaavat psykologi Satu Korhonen, toimintaterapeutti Anitta Hiekkataipale ja perhetyöntekijä, OmaNanny Miia Vottonen Keski-Suomen hyvinvointialueelta. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Hei mä näyn ja kuulun! -ryhmään verkkolomakkeella su 26.3. mennessä.