Hyppää pääsisältöön
Image
OmaKS:n chatbot Helpotti

Chatbot Helpottia päivitettiin, anna palautetta

17.09.2021

Asiointipolun alkuun tehtiin pieniä muutoksia. Ammattilaisen puheelle pääset yhä botin kautta helposti.

Olennainen osa OmaKS.fi:n palvelutarjontaa on alusta asti ollut chatbottimme Helpotti. Helpotin kautta tullaan keskustelemaan sairaanhoitajiemme ja sosiaaliohjaajiemme kanssa. Keskustelun lisäksi Helpotin chat-upotteessa hoidetaan myös videoyhteys ammattilaisellemme. Ihmiset ovat löytäneet chatin ja bottimme hienosti: syyskuun aikana kävijäennätykset ovat menneet uusiksi.

– Haluamme tehdä Helpotista entistä fiksumman. Mitä enemmän botille jutellaan, sitä useampaan kysymykseen ja pulmaan se osaa antaa vastauksen. Asiointipolkuun tekemämme muutos pyrkii tähän. Lisäksi toivomme botin hoitavan vastaisuudessa alusta loppuun vielä enemmän asioita, jotka pystytään viemään läpi ilman kontaktia ammattilaiseen, kertoo verkkoviestinnän asiantuntija Iiro Vuori.

Tekemämme muutos näkyy heti botin alkuvaiheessa. Helpotti kannustaa asiakasta kirjoittamaan asiansa, tai vaihtoehtoisesti painamaan napista useimmin botilta kysyttyjä aiheita.

Jos botti ei osaa vastata ongelmaasi, ohjaa se sinut ammattilaistemme puheille heidän palveluaikoinaan (8.00-17.30). Sama tapahtuu myös, jos asiasi on sellainen, joka botin mielestä vaatii oikean ihmisen konsultaatiota. Yhteydenotto ammattilaiseen löytyy myös botilta useimmin kysytyistä aiheista.

Vaikka yhteys ammattilaiseemme onkin yhden klikkauksen verran kauempana kuin aiemmin, heidän puheilleen pääsy on pyritty pitämään helppona.

– Asiakasmäärien kasvaessa pyrimme vähentämään henkilökuntamme kuormitusta sillä, että botti hoitaisi mahdollisimman paljon niitä asioita, joihin se kykenee. Helpotti ei koskaan tule koskaan korvaamaan asiantuntevia ammattilaisiamme, mutta heidän työkuormaansa se voi helpottaa, projektipäällikkö Emilia Nygren kertoo.

Seuraamme jatkuvasti botin tilastoja sekä koulutamme sitä niiden kysymysten ja kommenttien perusteella, joihin se ei osaa vastata. Käy siis rohkeasti testaamassa Helpottia sivustomme oikeassa alakulmassa!

Seurannan lisäksi voit myös antaa anonyymiä palautetta botista, sivusta tai muusta OmaKS:n asioista palautelomakkeella. Kaikki palaute on tervetullutta.