Hyppää pääsisältöön
Image
Kaksi ihmistä venyttelevät metsässä.

Fysioterapeutin palvelut OmaKS.fi:hin, Keski-Suomen digitaaliseen sosiaali- ja terveykseskukseen 8.4. alkaen

06.04.2022

Fysioterapeutti tarjoaa maksutonta ja ajanvaruksetonta konsultaatiota chatissa arkisin klo 8–10, tarjolla on myös mahdollisuus videovastaanottoon sinulle parhaiten sopivana aikana.

OmaKS.fi laajentaa palvelujaan fysioterapeutin etävastaanottoon. Vastaanotto on avoinna Jyväskylän julkisten terveysasemien, Hankasalmen sekä Uuraisten asiakkaille. Maksutonta chat-konsultaatiota saat arkisin kello 8–10, videovastaanotto voidaan varata joko fysioterapeutin tai muun OmaKS:n ammattilaisen toimesta sinulle parhaiten sopivalle ajalle. Fysioterapeutin etävastaanotto maksaa Jyväskylän kaupungin hinnaston mukaiset 11,60 euroa.

– Pohjakoulutukseltani olen fysioterapeutti, urheiluhieroja sekä PhysioTrainer / PersonalTrainer. Tarjoan yli 16-vuotaille tuki- ja liikuntaelinoireisille fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa. Vastaanottoni tapahtuvat puhelimitse sekä suojatun videoyhteyden välityksellä, OmaKS:n uusi fysioterapeutti Eevi Savo kertoo.

Fysioterapeutin kanssa voit keskustella toiminta- ja liikuntakykyyn vaikuttavista asioista, apuvälineistä sekä etäfysioterapiasta matalalla kynnyksellä. Aiheena vastaanotolle tullessasi voi olla esimerkiksi jännevaivat, kulumat, krooninen kipu, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, kiputilojen arviointi ja kotiohjeiden laatiminen tai kuntosaliharjoitteiden laatiminen tuki- ja liikuntaelinsairaille.

Etäyhteys on erityisesti hyvä harjoitteiden integroimiseen kuntoutujan omaan kotiympäristöön, sillä kuntoutus toteutetaan suoraan asiakkaan kotona tai muussa tutussa ympäristössä. Se mahdollistaa monipuolisen ja helpon tavan päästä fysioterapiaan paikasta riippumatta. Vastaanotolle voit tulla työpaikalla, mökillä, kotona tai mikseipä esimerkiksi lenkkipolulla tai kuntosalilla. Tarvitset vain läppärin, kameralla varustetun puhelimen tai tabletin sekä riittävän ison (n. 2mx2m) ja rauhallisen tilan, jossa on hyvä valaistus.

– Etäfysioterapia alkaa kuin tavallinenkin fysioterapiakäynti. Kartoitan tilanteesi ja otan huomioon sinut kokonaisuutena. Haastattelun pohjalta teen tarvittavat testit ja analysoin liikkumisen sekä autan tarvittaessa apuvälineasioissa. Käymme yhdessä harjoitteet läpi ja lähetän nämä kuvallisena sähköpostiisi, Savo kertoo.

Voit myös varata etäfysioterapian videovastaanotolle ajan chatin kautta. Tarvittaessa fysioterapeutti ohjaa sinut muulle ammattilaiselle eteenpäin: OmaKS:n moniammatillinen tiimi sisältää sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, lääkäreitä, etäperhetyöntekijän, ravitsemusterapeutin sekä elämäntapaohjaajan.

Jumittaako? OmaKS:n etäfysioterapeutti auttaa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kuinka otan yhteyden OmaKS:n fysioterapeuttiin?

Löydät Fysioterapeutin chat-upotteesta sivuston oikeasta alanurkasta. Vastaanotto palvelee arkisin kello 8–10.

  1. Kirjoita etunimesi tai nimimerkkisi
  2. Valitse chatbot Helpotti
  3. Klikkaa "Palvelumme"
  4. Klikkaa "Fysioterapeutti"
  5. Sinut yhdistetään fysioterapeutin chat-vastaanotolle. Jos vastaanotto on varattu, odota hetki tai yritä myöhemmin uudestaan.

Chat-keskustelut ovat maksuttomia, videovastaanotot maksavat asiakkaalle 11,60 euroa.

Jos tarvitset läsnäkäynnin, ole yhteydessä fysioterapeutin ajanvaraukseen. Ohjeet löydät Jyväskylän fysioterapian sivuilta. Jos et tiedä tarvitsetko läsnäkäyntiä vai riittääkö etäkäynti, konsultoi OmaKS:n fysioterapeuttia.

Äkillisesti alkaneissa tuki- ja liikuntaelimistön oireissa ja kiputiloissa voit ottaa yhteyttä fysioterapian suoravastaanotolle ilman lääkärin lähetettä.

Lisätietoja

Eevi Savo, fysioterapeutti, OmaKS.fi, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus
eevi.savo(at)jyvaskyla.fi, 8.4. alkaen
Palveluasioissa: omaks.fi chat, 8.4. alkaen

Sari Nurmivaara, projektipäällikkö, palveluiden saatavuus, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma
sari.nurmivaara(at)jyvaskyla.fi, 050 311 8285