Hyppää pääsisältöön
Image
Nainen seisoo susi-grafiitin edessä.

Huoleen tukea -vertaisryhmä itsetuhoisten läheisille

04.01.2023

Kaipaatko tietoa ja vertaistukea perheenjäsenesi tai ystäväsi itsetuhoiseen käyttäytymiseen? Älä jää huoliesi kanssa yksin. Tule mukaan helmikuussa alkavaan Huoleen tukea -vertaisryhmään itsetuhoisten läheisille. 

Etävertaisryhmä on tarkoitettu keskisuomalaisille, joiden läheinen käyttäytyy itsetuhoisesti. Luottamuksellisessa ryhmässä osallistujat saavat vertaistukea muilta ryhmäläisiltä, joiden läheinen käyttäytyy itsetuhoisesti. Ryhmässä annetaan tietoa itsetuhoisuudesta ja apua tarjoavista tahoista sekä siitä, miten ja mistä saa itselleen tukea ja voimia arjessa jaksamiseen. 

– Itsetuhoisuus on kriisi myös läheisille. Ryhmässä käydään läpi esimerkiksi erilaisia tuntemuksia, joita itsetuhoinen läheinen aiheuttaa omaisissa. Ryhmästä saa vertaistukea ja tapaamisissa varataan aikaa yhteiselle keskustelulle. Älä jää yksin huoliesi kanssa, kehottavat ryhmänohjaajat Saara Hytönen, Vaula Ollonen ja Anne-Riitta Merta. 

Vertaistukiryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialue yhteistyössä Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFamin ja Apua Ajoissa! -itsemurhien ehkäisyhankkeen kanssa.

Ryhmän aikataulu ja tapaamisten sisältö

Vertaistukiryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä kolmesti helmi–maaliskuun 2023 aikana:

To 2.2.2023 klo 17–18.30

  • Itsetuhoisuus läheisen huolena. Yleistä tietoa itsetuhoisuudesta, kokemusasiantuntijan kokemus läheisen itsetuhoisuudesta, huolen kanssa eläminen ja selviytyminen. Mukana on kokemusasiantuntija.

To 23.2.2023 klo 17–18.30

  • Mitä erilaisia tunteita läheisen itsetuhokäyttäytyminen herättää minussa?

To 16.3. klo 17–18.30

  • Mistä voimia ja tukea arjen haasteiden keskelle?

Ryhmänohjaajina toimivat omaistyöntekijä Anne-Riitta Merta (Keski-Suomen Mielenterveysomaiset FinFami ry), psykologi Saara Hytönen sekä hankekoordinaattori Vaula Ollonen (Apua Ajoissa! -itsemurhien ehkäisyhanke).

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Huoleen tukea -vertaisryhmään tällä lomakkeella.

Osallistuminen edellyttää sitoutumista ja on toivottavaa, että osallistujat pääsevät osallistumaan kaikille kerroille.

Ryhmään mahtuu 5–10 osallistujaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja osallistujat voivat puhua sen verran, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

Lisätietoja: 

  • Saara Hytönen, psykologi, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 087 5433, saara.hytonen(at)hyvaks.fi
  • Vaula Ollonen, hankekoordinaattori, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 503 4195, vaula.ollonen(at)hyvaks.fi