Hyppää pääsisältöön
Image
OmaKS:n mainontaa verkossa ja linja-autoissa

OmaKS näkyy ja kuuluu verkossa, radioaalloilla ja kaduilla

23.09.2021

Markkinoinnilla pyritään levittämään tietoisuutta julkisesta, digitaalisesta sote-palvelusta.

Tarkkasilmäinen ja -korvainen keskisuomalainen on viime viikkoina huomannut OmaKS:n markkinointia katukuvassa sekä verkossa. OmaKS:n mainokseen on voinut törmätä paikallislehden etusivun verkkobannerissa, radiossa, sekä Jyväskylän paikallisliikenteen linja-autoissa.

Julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja ei perinteisesti ole juurikaan markkinoitu: terveyskeskusta pidetään kirjaston tai koulun kaltaisena instituutiona, jonka olemassaolosta ei erityisemmin tarvitse ihmisiä muistutella.

OmaKS:n kohdalla harkittua ja kohdennettua markkinointia on kuitenkin tehty. Miksi näin?

– Lanseeraamme täysin uudenlaista julkista sosiaali- ja terveyspalvelua Keski-Suomeen. Olemme myös koko Suomen mittakaavassa edelläkävijöitä itse, julkisesti tuotetuissa digitaalisissa sote-palveluissa. Kun täysin uudenlaista palvelumuotoa lähdetään lanseeraamaan, on siitä tiedottamainen asiakkaille myös markkinoinnin keinoin perusteltua, kertoo ohjelmapäällikkö Tiina Koponen.

Mainonnassa on keskitytty kolmeen kuntaan, joihin OmaKS tarjoaa jo kaikkia palvelujaan: Jyväskylään, Hankasalmelle ja Uuraisille. Perinteisemmän lehti- ja linja-automarkkinoinnin lisäksi kohdennettua mainontaa on tehty myös sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa.

– Palvelumme on digitaalinen, joten on loogista, että varsinkin alkuvaiheessa markkinointimmekin painottuu digitaalisiin alustoihin. Parasta mahdollista markkinointia on kuitenkin hyvät asiakaskokemukset, parasta mahdollista markkinointia tekevät osaavat ammattilaisemme, verkkoviestinnän asiantuntija Iiro Vuori kertoo.

Tulevaisuudessa markkinointi tulee keskittymään sivuston yleisesittelyn sijaan enemmän yksittäisten palveluiden sekä sivustomme laajenemisen esittelyyn. Tiedotamme näistä myös verkkosivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissamme.

Lisätietoa:

Iiro Vuori, verkkoviestinnän asiantuntija
iiro.vuori(a)jyvaskyla.fi, p. 040 558 3343

OmaKS sosiaalisessa mediassa: @omaksfi: Facebook, Instagram, Twitter