Hyppää pääsisältöön

Mielen hyvinvointi

Mielen hyvinvointi on keskeinen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Mielen hyvinvoinnista on yhtä tärkeää huolehtia, kuin fyysisestä hyvinvoinnista. Täältä löydät vinkkejä, testejä, Omaolon valmennuksia sekä vertaistukea.

Alakuloisuuden ja surun tunteet ovat normaaleja, ja osa ihmisen tunteiden kirjoa. Jos alakuloisuus pitkittyy, tai koet masennuksen tunteita, pitää asiasta hyvä keskustella toisen ihmisen kanssa.  On tärkeää, että esimerkiksi masennus tunnistetaan ja hoidetaan ajoissa. Tällöin toipuminenkin on helpompaa.

Jos mielen hyvinvointi tai jaksaminen mietityttää, ota asia rohkeasti puheeksi omassa terveyskeskuksessa, työterveyshuollossa tai koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

OmaKS:n sairaanhoitajat ovat myös käytettävissäsi arkisin klo 8.00-17.30 sekä sosiaaliohjaajat arkisin klo 8.00-16.00. Klikkaa chat-painiketta alanurkassa ja ota rohkeasti yhteyttä.

Lisäksi verkosta löytyy lukuisia mielen hyvinvoinnin itsehoito-ohjelmia.

Nuoren mielen hyvinvointi

Nuorten mielen hyvinvoinnin tueksi löydät apua esimerkiksi Terveyskylän nuorten mielenterveystalosta. Lisäksi Mieli ry:n Sekaisin-chat palvelee jokaisena päivänä klo 6-24.

Mielenterveystalon testit

Mielenterveystalon sivuilta löydät testejä, joita kannattaa tehdä, mikäli oman mielen jaksaminen herättää huolta. Löydät sivuilta ahdistuneisuuskyselyn, masennuskyselyn sekä psyykkisen voinnin itsearviointityökalut.

Omaolon valmennukset

Lisäksi Omaolo tarjoaa kolme valmennusohjelmaa arjen sekä parisuhteen tueksi:

Keskisuomalaista tukea

Jyväskylän kaupunki sekä keskisuomalaiset järjestöt tarjoavat paikallista tukea keskisuomalaisten mielen hyvinvoinnin tueksi.  Jyväskylän kaupungin MielenPolut -sivulla löydät tietoa kuntakohtaisista mielenterveyspalvelujen tarjoajista. Meijän polku -sivu tarjoaa myös mielen hyvinvoinnin omahoito-osion.

Kaikki keskisuomalaiset mielenterveysjärjestöt löydät järjestösivuiltamme.

Klikkaa plus-ikonia alla katsoaksesi lisää linkkejä mielesi hyvinvoinnin tueksi.