Hyppää pääsisältöön

Turvallisuus

Kenenkään ei tarvitse kokea arjessaan fyysistä tai henkistä turvattomuutta, kiusaamista tai väkivaltaa. Tälle sivustolle on listattu keskisuomalaisia ja valtakunnallisia apua tarjoavia järjestöjä ja organisaatioita.

Jokaisella tulee olla oikeus koskemattomuuteen. Väkivallan uhrille sekä tekijälle löytyy apua, ensimmäinen askel on ottaa asia puheeksi.

Kriisikeskus Mobile antaa kriisiapua keskisuomalaisille kellon ympäri, puhelinnumero 044 7888 470. Suomen mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin on 09 2525 0111.

Muistathan akuutin hädän hetkellä soittaa aina 112.

Turvallisuus liittyy myös ympäristöön, liikenteeseen, kodin varusteluun tai ikääntyneen turvalliseen asumiseen. Näiden asioiden kartoittamisessa ja parantamisessa ensisijainen yhteydenotto on omaan kuntaan.

Huom: mikäli sinun pitää turvallisuussyistä poistua tältä sivulta äkisti, voit painaa mobiilinäkymän EXIT-nappia. Tietokoneella selatessasi sulje selain tai välilehti ruksista.

Ristiriidat ja väkivalta

Perhe- tai lähisuhdeväkivaltaan löydät tukea esimerkiksi Ensi- ja turvakotien liitolta sekä Mannerheimin lastensuojeluliitolta. Naisten linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille ja heidän läheisilleen. Nollalinja: Lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle palvelee myös puhelimitse numerossa 080 005 005.

Lasten ja nuorten auttava puhelin (116 111) ja chat löytyvät MLL:n sivuilta. Nuortennetin apua väkivaltaan -sivuilta löydät myös ohjeita ja apua.

Katso kaikki tukea tarjoavat linkit haitarivalikosta alta. Apua on saatavilla monesta paikasta. Yksin ei tarvitse jäädä. Tukilinkkejä löydät niin eritilanteisiin, yleisiin kriisitilanteisiin ja väkivaltaan.

Iäkkäiden ja kodin turvallisuus

Iäkkäiden ihmisten turvallisuuteen Jyväskylässä löytyy kaupungin sivuilta apua ja työkaluja. Voit täyttää verkossa huoli-ilmoituksen iäkkäästä jyväskyläläisestä sekä hankkia turvapuhelimet ja -rannekkeet kotiin. Ennakoivaa työtä voit tehdä myös arvioimalla asumistarpeesi.

Yleiseen kodin turvallisuuteen auttavat Kodin turvaopas ja kodin turvallisuuden tarkistuslista.