Hyppää pääsisältöön
Image
Ihminen asioimassa OmaKS:ssä

Apua talousasioihin OmaKS:stä

25.10.2021

Hyvinvointisi tueksi -sivuille on lisätty talousneuvonnan osio. Lisäksi sosiaaliohjaajamme auttavat talouskysymyksissä matalalla kynnyksellä.

Ihmisen hyvinvointi on muutakin kuin terveyttä. Siispä OmaKS:n hyvinvointisi tueksi -sivut laajenevat entistä enemmän kattamaan myös sosiaaliohjauksen teemoja.

 Ensimmäisenä vuoron saivat taloutta ja talousneuvontaa käsittelevä sivu, jolle on koottu kattava tietopaketti sekä linkkikirjasto auttamaan talouden suunnittelun ja talousvaikeuksien kanssa.

Eräs keskeisimpiä tarjottavia palveluita ovat talousneuvolat. Keski-Suomessa kokeillaan tänä syksynä talousneuvoloita, jossa asiakas voi ilman ajanvarausta tavata talousalan ammattilaisia. 

– Talousneuvolat ovat saaneet positiivisen vastaanoton sekä kansalaisilta että sidosryhmiltä. On ollut ilo huomata, että ihmiset ovat löytäneet Talousneuvoloihin ja saaneet sieltä apua. Talousneuvoloiden pyrkimys on viranomaisyhteistyönä tarjota asiakkaille kokonaisvaltaista apua talousongelmiin. Oma tavoitteemme on myös madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä ulosottoon, sanoo Ennakoivan talousneuvonnan hankkeen projektipäällikkö Miia Meling Ulosottolaitoksesta.

Keski-Suomen alueella hankkeessa työskentelevät talous- ja velkaneuvoja Kirsti Korkeakangas ja talousneuvonnan suunnittelija Anu Niilo-Rämä.

Sosiaaliohjaaja tukenasi

Taloussivun lisäksi suunnitteilla on myös asumisen haasteita käsittelevä osio. Tavoitteena on luoda hyvinvoinnin eri ulottuvuudet kattava, helposti luettava ja lähestyttävä teemoittain lajiteltu tietopaketti. Tukea voi aina kysyä myös ammattilaiseltamme.

Talousasiat mietityttävät meitä jokaista jossakin vaiheessa elämää. Kun pystymme tarjoamaan talousneuvontaa matalalla kynnyksellä tai jopa ilman kynnystä, pystymme helpottamaan merkittävästi myös asiakkaidemme arkea, kertoo Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeiden projektipäällikkö Sari Nurmivaara.

– Ja jos vastaan tulee taloushuolia, niitäkään ei tarvitse murehtia yksin: OmaKS:ään on koottu kattava tietopaketti juuri sinua varten ja saat tarvittaessa apua myös asiaan perehtyneeltä ammattilaiselta, Nurmivaara kertoo.

OmaKS:n sosiaaliohjaaja auttaa myös talouteen liittyvissä pienissä tai suurissa murheissa. Palvelu on maksutonta ja siihen voi hakeutua matalallakin kynnyksellä: ongelmat voidaan ennaltaehkäistä kysymällä apua aikaisessa vaiheessa.

Sosiaaliohjaajamme löydät oikean alakulman chatista arkisin kello 8.00–16.00. Voit myös varata ajan heidän videovastaanotolleen tai jättää yhteydenottopyynnön.

Tutustu OmaKS:n talousneuvonta-sivuun täällä.