Hyppää pääsisältöön
Image
Nainen juoksee

Elämäntapaohjaajan videovastaanotto OmaKS:ssä kerää kiitosta

17.03.2022

Aloita elämäntapamuutos kätevästi matalalla kynnyksellä OmaKS:n elämäntapaohjaajan videovastaanotolla. Palvelu on maksuton.

Viime toukokuussa OmaKS.fi -palvelussa aloittaneen elämäntapaohjaajan palveluun ollaan erittäin tyytyväisiä. Alkuvuodesta tehdyn kyselyn mukaan asiakkaat antoivat digitaaliselle elämäntapaohjaukselle asteikolla 1-10 arvosanaksi 9,7. Elämäntapaohjaajan palvelu koetaan kannustavaksi, ystävälliseksi ja asiantuntevaksi.

Elämäntapaohjaajan videovastaanotolla asiakas saa tietoa, tukea ja ohjausta terveellisten elämäntapojen toteuttamiseen. Jokaisen asiakkaan tarpeet ja toiveet otetaan yksilöllisesti huomioon.

Elämäntapaohjaus on tarkoitettu työikäisille Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaille, joilla on esimerkiksi ylipainoon ja elämäntapoihin liittyviä muutostarpeita, riski sairastua valtimotautiin kuten diabetekseen tai verenpainetautiin.

– Hyvä että tämä on olemassa! Olen lykännyt monta asiaa, kun en saa aikaiseksi soitella eri paikkoihin, mutta elämäntapaohjaajan kautta ne on saanut kaikki kerralla vireille. Työssäkäyvää auttaa, ettei tarvitse aina lähteä paikan päälle, kertoo asiakas.

Kuinka pääsen vastaanotolle?

Elämäntapaohjaajan videovastaanotolle voit varata ajan suoraan hyvis.fi -ajanvarauspalvelusta, samaan tapaan kuin aika varataan OmaKS:n sairaanhoitajalle tai sosiaaliohjaajalle. Katso ohjeet ajanvarauksesta ja varatulle ajalle siirtymisestä tältä sivulta.

Varattuasi ajan voit halutessasi täyttää vielä Omaolon sähköisen terveystarkastuksen. Tällöin elämäntapaohjaaja pureutuu vastaanotolla kanssasi yhdessä terveystarkastuksen tuloksia läpi sieltä löytyneisiin keskustelunaiheisiin. Pakollista terveystarkastuksen täyttäminen ei kuitenkaan ole: voit tulla videovastaanotolle myös matalalla kynnyksellä keskustelemaan elämäntavoistasi ja kartoittamaan tarvetta muutokseen.

Lisätietoja:

Miina-Maria Kivelä
projektityöntekijä,
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma
p. 050 4547873
miina-maria.kivela(at)jyvaskyla.fi