Hyppää pääsisältöön
Image
Asiakas käyttää OmaKS.fi-palvelua tietokoneella.

Huolettaako taloudellinen tilanteesi? Sosiaaliohjaajamme auttavat

21.07.2022

Tarjoamme maksutonta chat-neuvontaa kaikille keskisuomalaisille arkisin kello 8.00–15.30. Apua sosiaaliohjaajalta saat esimerkiksi toimeentulotukeen, asumisen kustannuksiin tai muihin tukiin liittyen.

Talouden epävakaisuus sekä hintojen ja kustannusten nousu saattavat herättää huolia ja kysymyksiä.  

Pienempiin ja suurempiin talouskysymyksiin apua saat OmaKS:n sosiaaliohjaajilta, jotka palvelevat chatissa arkisin kello 8.00–15.30. 

– Viime aikoina asiakkaitamme on kiinnostanut erityisesti täydentävä toimeentulotuki. Uskoisin, että syksyllä asumiskustannusten nousu on kuuma puheenaihe, kertoo OmaKS:n sosiaaliohjaaja Kyösti

Sosiaaliohjaajaan voit olla yhteydessä, jos tarvitset ohjausta ja tukea elämän eri tilanteissa. Yhdessä sosiaaliohjaajan kanssa voit miettiä arjen asioita tai vaikka elämän kriisitilanteita. 

Aiheena voi olla esimerkiksi työttömyys, taloudelliset ongelmat, yksinäisyys tai muut arjen huolet. Kannustamme ottamaan yhteyttä matalallakin kynnyksellä. 

Kyöstin esille nostamiin asumisen kustannuksiin esimerkiksi liittyy tukia, joista kaikki eivät välttämättä ole tietoisia. 

– Asumiseen voi hakea asumistukea ja toimeentulotukea. Asumistukea voi hakea mihin tahansa asumismuotoon, se ei ole rajattu pelkästään vuokra-asuntoihin kuten moni luulee, Kyösti kertoo. 

Tervetuloa keskustelemaan tästä tai muusta aiheesta sosiaaliohjaajien kanssa chatiimme. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu kaikille keskisuomalaisille.