Hyppää pääsisältöön
Image
Mies ei saa unta

Kärsin unettomuudesta, mitä teen?

30.06.2021

Unettomuus on yleinen ongelma varsinkin kesähelteillä. OmaKS tarjoaa vinkkejä ja tukea parempaan uneen.

Hyvinvointisi tueksi -sivujemme uni ja lepo -osioon on kerätty linkkejä, joista löytyy luotettavaa tietoa unen ja levon merkityksestä, itsehoitomateriaaleja sekä esimerkiksi unettomuuden haitta-asteen arvio. Sieltä löydät myös maksuttomia univalmennuksia ja rentoutusharjoituksia.

Jos näistä ei löydy apua pitkittyneeseen unettomuuteen, kannattaa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten julkisten terveysasemien asiakkaiden on mahdollista saada tukea OmaKS.fi -palvelusta.  Yhteydenoton ammattilaiseen löydät chat-upotteesta oikeasta alanurkasta.

Unettomuudesta kärsinyt jyväskyläinen 31-vuotias Joona antaa muille vastaavassa tilanteessa oleville neuvon ja muistuttaa pitkän levon ja riittävän ajan merkitystä rentoutumiselle: 

- Olen kärsinyt unettomuudesta noin kymmenen vuotta ja arjesta selviytyminen sen kanssa on todella haastavaa. Olen joutunut muun muassa lopettamaan jalkapallouran unettomuuden vuoksi. Osittain tiedän, mistä univaivat johtuvat. Ne lähtivät kymmenen vuotta sitten ahdistuksesta, jonka jälkeen urheilu aiheutti ylirasitustilan. Minulle on tarjottu apua terapiasta ja lääkkeistä, mutta eniten apua olen saanut levon, syvän hengittelyn ja stressittömyyteen pyrkimisen kautta, kertoo Joona.

Lue lisää: