Hyppää pääsisältöön
Image

Suun ja hampaiden hoitoon tukea uudesta chatista

02.05.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen suun terveydenhuollon maksuton chat aukeaa maanantaina 8. toukokuuta. Chattiin pääsee Keski-Suomen digitaalisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa Omaks.fi:ssa arkisin klo 10–14.

Kaikki keskisuomalaiset voivat käyttää tunnistautumattomana chattia monenlaisten yleisten asioiden hoitamiseen. Tunnistautuneena asioiminen sekä ajan varaaminen ja peruminen on mahdollista tällä hetkellä Jyväskylän, Hankasalmen, Uuraisten, Joutsan, Luhangan, Toivakan, Laukaan, Konneveden, Keuruun, Multian ja Petäjäveden asukkaille. Tunnistautuminen laajenee koko hyvinvointialueen kattavaksi lähivuosina. 

Suun terveydenhuollon chatissa voi keskustella suun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa hampaisiin ja suuhun liittyvissä asioissa, esimerkiksi suun ja hampaiden puhdistukseen sekä hoito-ohjeisiin liittyen. Asiakas voi saada myös arvion hoidon tarpeesta sekä ajan hammaslääkärille, suuhygienistille ja hammashoitajalle. 

Suun terveydenhuollon chattia kehitetään Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa. Chatin avulla pyritään lyhentämään suun terveydenhuollon jonoja sekä helpottamaan asiakkaan hoitoon ja palveluihin pääsyä varhaisemmassa vaiheessa. 

– Chat palvelee asiakkaita ensisijaisesti kiireettömissä asioissa, jotka voi hoitaa alusta loppuun asti etänä. Varaamme asiakkaalle tarvittaessa ajan hammaslääkärille, suuhygienistille tai hammashoitajalle, kertoo hammashoitaja Sari Timoniemi

Myös maksuton Omaolo-palvelu auttaa hampaiden tai suun oireen tai vamman arvioimisessa.  

Lisätietoja: 

  • Raija Loikkanen, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 661 0475