Hyppää pääsisältöön

Perheneuvola

Perheneuvolaan voit olla yhteydessä esimerkiksi lapsen käyttäytymiseen, vanhemmuuden tukeen, parisuhteen ongelmiin liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä perheneuvolaan, kun

  • olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, kehityksestä, mielialasta tai tunne-elämästä
  • tarvitset tukea vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä
  • tarvitset selvittelyapua perheesi ristiriitatilanteisiin
  • tarvitset apua parisuhteen ongelmiin
  • harkitset avio/avoeroa tai perheesi tarvitsee apua erosta selviämiseen
  • lastasi tai perhettäsi on kohdannut yllättävä tapahtuma esimerkiksi kuolema, onnettomuus tai sairaus.

Muista myös OmaKS:n etäperhetyöntekijä OmaNanny

Perheneuvontaa saat myös etänä kotisohvallesi etäperhetyöntekijä OmaNannyltä, jonka vastaanotto on avoinna arkisin kello 10.00–15.30. Lisätietoja täällä.

Osa Keski-Suomen kunnista tarjoaa perheneuvolatoimintaa. Katso kuntasi valikosta. Mikäli et löydä kuntaasi, voit olla yhteydessä OmaKS:n etäperhetyöntekijä OmaNannyyn chatissa sivun oikeassa alanurkassa.

Perheneuvola Jyväskylä

Perheneuvolan vastaanottotoiminta

Jyväskylän perheneuvola palvelee seuraavien kuntien asukkaita: Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Perheneuvolan tehtävä on tukea lapsiperheitä erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa. Lasten asioissa palvelut on tarkoitettu pääosin alle 13-vuotiaille lapsille.

Perheneuvolassa työskentelee psykologeja, sosiaalityöntekijöitä ja lastenpsykiatri, jotka tapaavat perheen yleensä työparina. 

Perheet voivat ottaa itse yhteyttä suoraan perheneuvolaan ajanvarausaikana. Toimistosihteeri vastaa puheluun ja välittää soittopyynnön päivystävälle perheneuvolan työntekijälle. Puhelinkeskustelussa voit saada ohjausta ja neuvontaa myös ilman asiakkaaksi ilmoittautumista. 

Perheneuvolapalvelu on perheelle maksutonta. Lähetettä ei tarvita.

Ota yhteyttä

Perheneuvolan toimisto on auki ma-pe klo 8-15.30. Toimistosihteerille puh. 014 266 3590 voit soittaa, jos sinun on tarvetta esimerkiksi perua ajanvaraus tai haluat jättää työntekijälle soittopyynnön.

Ajanvaraus

Väinönkatu 6, 3. kerros, Jyväskylä
puh 014 266 3590

  • maanantaisin klo 9-12
  • tiistaisin klo 9-12

Ajanvarausaikana voit soittaa ilmoittautuaksesi asiakkaaksi perheneuvolaan. Toimistosihteeri vastaa puheluun ja välittää soittopyyntösi päivystävälle perheneuvolan työntekijälle, jolta voit saada ohjausta ja neuvontaa myös ilman asiakkaaksi ilmoittautumista. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään muutamasta viikosta muutaman kuukauden sisällä.

Asioista voit halutessasi keskustella myös nimettömänä. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Sähköinen ajanvaraus

Perheasioiden sovitteluun voit varata ajan sähköisesti kirjautumalla Hyviksen ajanvaraukseen. Sovittelun tarkoituksena on auttaa ja tukea vanhempia keskustelemaan lapsen asioista erotilanteessa tai eron jälkeen. Huom! Sovittelussa ei tehdä elatus-, huolto- ja tapaamissopimuksia, vaan niissä asioissa auttaa Perheoikeudelliset palvelut, lastenvalvoja.
Sähköistä aikaa varatessa tulee täyttää varausta koskevat esitiedot ja valita vapaista ajoista sopivin. Muista ilmoittaa kaikkien osallistujien yhteystiedot. Sähköisesti varatusta ajasta lähetetään tekstiviestimuistutus annettuun puhelinnumeroon.

Sähköinen yhteydenottopyyntö
Hyviksen kautta voi jättää yhteydenottopyynnön. Siihen vastataan 7 vrk sisällä puhelinneuvonta-aikoina.

Jyväskylän perheneuvolan verkkosivut ja yhteystiedot.