Hyppää pääsisältöön
Image
Lapsi metsässä

OmaNannyn vinkit perheiden kesäloman viettoon

13.07.2022

Etäperhetyöntekijä OmaNanny palaa töihin jälleen elokuussa. Katso sitä odotellessa helpot vinkit kesälomapuuhiin koko perheelle.

Kukkakimpputeos

Piirrä tai maalaa maljakko paperille. Kerää luonnosta kukkia ja asettele ne paperille. Voit tehdä myös kehykset oksista. Ota kuva ja lähetä kesäinen tervehdys vaikkapa kuvaviestillä läheisillenne.

Lapsen päivä retkenjohtajana

Lapsi valitsee retkikohteen kuten leikkipuisto, uimaranta, piknikpaikka tai lähimetsä. Anna lapsen suunnitella ja ohjata retki. Tehkää yhdessä eväät ja pakatkaa reppu. Lapsi johdattaa ja valitsee reitin mitä kuljetaan.

Aarteenetsintää kotipihalla

Piirrä kartta piha-alueesta lapsen kanssa. Käy piilottamassa ”aarteita” eri puolille pihaa ja merkitse ne karttaan rastilla. Anna lapsen etsiä ja löytää. Auta tarvittaessa.

Sokerimaalaus

Sekoita 1 osa kuumaa vettä / 2 osaa sokeria. Laveeraa sokerivedellä paperi. Lisää sokeriveden päälle vesivärejä tipoittain pensselillä. Jätä kuivumaan vaakatasoon.

Pensseli ja vesiämpäri

Jokakesäinen lempipuuha: pensseli ja vesiämpäri. Lapset jaksavat maalata vedellä esimerkiksi asfalttia tuntikausia ja työ ei lopu kesken. Tämän toiminnan paras puoli on se, että siinä ei synny sotkua. Kastua toki saattaa. :)

Vinkit kuvineen löydät OmaKS:n Instagram-tililtä kohokohdista.

Etäperhetyöntekijä OmaNannyn vastaanotto on avoinna jälleen elokuussa.