Hyppää pääsisältöön
Image
Monipuolista ruokaa aseteltuna pöydälle.

Ravinto

Säännöllinen ja monipuolinen ravitsemus on tärkeää kasvavalle ja kehittyvälle keholle sekä mielelle. Ruuan tulee olla monipuolista ja sisältää tarpeeksi ja oikeassa suhteessa eri ravintoaineita (esim. hiilihydraatteja, proteiineja, rasvoja, hivenaineita ja kuituja).

Ateriarytmillä on iso merkitys päivittäiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen ja olisikin suositeltavaa, että päivittäin tulisi syötyä viisi ateriaa, esim. aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Näin verensokeritasot pysyvät mahdollisimman tasaisena päivän aikana tukien jaksamista ja mm. keskittymiskykyä.

Aterioiden yhteydessä on tärkeä huolehtia myös riittävästä nesteytyksestä ja vesi onkin paras jano- ja ruokajuoma. Päivän aikana olisi hyvä juoda vähintään viisi lasillista vettä.

Terveellinen ateria sisältää monipuolisesti eri ruoka-aineita, useita värejä ja kasviksia jokaisella aterialla. Kokeile uusiakin ruoka-aineita ja reseptejä ennakkoluulottomasti, saatat yllättyä!

Kun perusasiat ravitsemuksen suhteen on kunnossa, pääosa aterioista koostuu terveellisesti ja monipuolisesti, niin satunnaiset herkuttelut ei haittaa.

Parhaimmillaan ruokailuhetket ovat fyysisen hyvinvoinnin ja jaksamisen tukemisen lisäksi myös perheen yhteinen kokoontuminen, jossa voi jakaa päivän kuulumiset ja pysähtyä hetkeksi perheen kanssa nauttimaan yhteisestä ajasta.

Lue lisää

Jäikö kysyttävää? Jätä kysymyksesi Q&A -palstallemme.