Hyppää pääsisältöön
Image
Nuoret käyttävät puhelinta.

Keskisuomalaiset nuoret saavat tukea uudesta chatista

09.03.2023

Hei nuori, haluatko jutella kaverisuhteisiin, harrastuksiin tai hyvinvointiin liittyvistä asioista? Koetko yksinäisyyttä? Pohdituttaako identiteettiin liittyvät teemat? Kaikille keskisuomalaisille nuorille avoin anonyymi chat aukeaa ensi maanantaina.

Keski-Suomen hyvinvointialueen nuorten chat avautuu maanantaina 13. maaliskuuta. Nuoret voivat tulla juttelemaan ammattilaisen kanssa erilaisista nuoruuteen liittyvistä asioista. Palvelu on maksuton ja avoin kaikille keskisuomalaisille nuorille, heidän vanhemmilleen sekä ammattilaisille. Anonyymi chat on auki Keski-Suomen digitaalisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa Omaks.fi:ssa joka arkipäivä. 

– Chattiin voi tulla juttelemaan niin isoista kuin pienistäkin nuoruuteen liittyvistä asioista. Nuoruuteen liittyy monenlaisia tunteita, tilanteita, ajatuksia, iloja, epävarmuutta ja haasteita. Kun näitä asioita jakaa jonkun toisen kanssa, voi niistä tulla helpommin käsiteltäviä. Myös nuorten vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita chattiin. Pyrimme löytämään haasteisiin arkea helpottavia ratkaisuja yhdessä nuoren tai vanhemman kanssa. Olisi mukava jutella just sun kanssa! Näin kannustaa nuorten chatin työntekijä Miia Matilainen Keski-Suomen hyvinvointialueelta. 

Chat auki joka arkipäivä, myös etävastaanottoaikojen varaus mahdollista

Nuorten chat on auki maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10.00–15.30 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10.00–17.30. Nuorten työntekijälle voi varata myös etävastaanottoajan nuorten chatissa käytävän keskustelun aikana. Myös ammattilaisten on mahdollista hyödyntää chat-palvelua nuoruuteen liittyvissä kysymyksissä. Nuorten chattiin pääsee klikkaamalla puhekuplaa Omaks.fi-palvelun oikeassa alakulmassa. 

Nuorten chat-palvelua kehitetään Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa osana palveluiden saatavuuden edistämistä, jonka tavoitteena on, että keskisuomalainen saa oikeanlaista palvelua, tukea ja apua silloin kun sitä tarvitsee.  

Lisätietoja:

  • Raija Loikkanen, projektipäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 661 0745, raija.loikkanen(at)hyvaks.fi 
  • Miia Matilainen, nuorten etätyöntekijä, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 612 7349, miia.matilainen(at)hyvaks.fi