Hyppää pääsisältöön
Image
Mies valitsee elokuvaa suoratoistopalvelusta.

Mitä katsoisin seuraavaksi? OmaKS:n nuorten leffaklubi auttaa!

05.08.2022

Leffaklubista löydät nuorille suunnattuja mediavinkkejä ammattilaistemme kommenttien kera. Haluamme koota elokuvia, sarjoja ja podcasteja, jotka ovat paitsi erinomaisia myös jollain tavalla informatiivisia tai opettavaisia.

OmaKS.fi avasi alkukesästä 2022 nuorten sivut osoitteeseen omaks.fi/nuorelle. Kattavan tietopaketin lisäksi sivuilta löytyy nyt myös nuorten oma Leffaklubi, jonne koostetaan käsin valittuja ja ammattilaistemme esikatsomia mediavinkkejä leffoista, sarjoista ja podcasteista nuorille.  

– Elokuvan, sarjan, pelin tai kirjan voima viestin välittäjänä voi olla mieletön. Hyvä elokuva jättää muistijäljen, johon harva erinomaisinkaan opetusvideo pystyy. Tästä syntyi idea nuorten sivujen leffanurkkaukselle, jonne kootaan erinomaiseksi havaittuja mediasuosituksia, joilla on myös jotain sanottavaa, kertoo klubia pyörittävä verkkoviestinnän asiantuntija Iiro Vuori.

Klubin sisältö koostuu mediasuositusten lisäksi OmaKS:n leffanörtiksi itseään tituleeraavan Vuoren yleisestä arviosta sekä OmaKS:n ammattilaisen asiantuntevasta arviosta siitä, miksi elokuva tai sarja olisi nuorelle katsomisen arvoinen. Lisäksi sivulle on koottu perustietojen (ohjaaja, näyttelijät, valmistumisvuosi) lisäksi myös elokuvan ikäraja sekä suoratoisto- tai muu palvelu, josta sitä pääsee katsomaan.

Leffaklubin ensimmäiset suositukset ovat Netflix-sarja ”Sex Education”, jossa asiantuntijana toimii seksuaalineuvojaksi kouluttautuva terveydenhoitajamme Lotta. Toisena suosituksena on Bo Burnhamin esikoisohjaus ”Eighth Grade”, jossa asiantuntijoina toimivat OmaKS:n nuoret kesätyöntekijät Netta ja Riki, jotka myös osallistuivat kahden viikon työjakson aikanaan tulevaisuudessa klubissa nähtävien mediavinkkien keräämiseen.

Leffaklubin lisäksi löydät nuorten sivuilta esimerkiksi tietopaketin hyvinvointiin, matalan kynnyksen yhteyden ammattilaisen puheille sekä Q&A-palstan.

Mukavia katseluhetkiä toivoo OmaKS:n leffaklubin väki!

Onko sinulla elokuva-, sarja-, tai muu mediavinkki? Jätä se OmaKS:n palautelaatikkoon!

Lisätietoja

Iiro Vuori, verkkoviestinnän asiantuntija, p. 040 558 3343, iiro.vuori(at)jyvaskyla.fi